بسم الله و به نستعين
اول حاجه البطاطس المهرووسه على طريقة ريريتا
المقادير
4 حبات بطاطس متوسطة الحجم
زبده
البهارات المستخدمه ( فلفل اسود , ملح , زعتر بري , شطه سائله , مكعب ماجي)
الطريقه
اول حاجه نجيب البطاطس و نغسلها كويس جدا و ننظفها بفرشة الخضروات على اج ما نقدر عشان نشيل اي بواقي متعلقع و بعدين ننقعها شويه في مايه و ملح و خل
بعدين نحط قدر على النار كل التوابل و البهارات اللي زكرنهاها و مايه حاره الى ان تغلي بعدين نغطس البطاطس
نتركها نص ساعه و بعدين نرفعها من على النار و نحتفظ بماء الغلي (محدش يرميه)
نقشرالبطاطس
و بعدين عجنت البطاطس في الخلاط عشان تكون مهروسه كويس مش بحب فيها قطع كبيره
و اثناء الهرس في الخلاط اضفت معاها 4 معالق من ماء السلق بتعطي نكهه خطييره
بعد ما هرسناها نحط كميه من البطاطس في زبدية شوربه مدهونه زيت بسيط عشان البطاطس ما تلزقش
و بعدين نقلبها في صينية فرن انا استخدمت بايركس
بعدين نحضر الصلصه البيضاء اللي نحطها على البطاطس
( علبه صغيره كريمة خفق , زبده , نص فص ثوم مهروس , ملح , فلفل اسود , بابريكا اهم شيء) وانا اضفت شوية قشطه
نضع قليل من الزبده في قدر على النار الى ان تسيح و نضيف الثوم و نقلب سريعا بدون ان يحمر لونه و بعدين نضيف
كريمة الخفق و القشطه و نتركه الى ان يغلي شويه
و نضيف الملح و الفلفل و البابريكا و نتركه على جنب
بعدين نرجع للبطاطس و نعمل فيها حفره صغيره من النص زي كدا بدون ما توصل لاخر البطاطس
و بعدين نضع الصلصلصه البيضاء و نرش شوية جبنه اي نوع موزريلا او اي نوع تحبوه و نرش بابريكا شويه
و ندخل البطاطس الفرن بس تتحمر شويه و تتماسك الصلصه و نخرجها وهنا بعد ما خرجناها
و ناخد بالنا لما نيجي نشيل البطاطس لطبق التقديم نشيلها بااده كبيره زي اللي نشيل بيها المكرونه عشان ما تبوظش منا
يتـــــــــبع
اول حاجه البطاطس المهرووسه على طريقة ريريتا
المقادير
4 حبات بطاطس متوسطة الحجم
زبده
البهارات المستخدمه ( فلفل اسود , ملح , زعتر بري , شطه سائله , مكعب ماجي)
الطريقه
اول حاجه نجيب البطاطس و نغسلها كويس جدا و ننظفها بفرشة الخضروات على اج ما نقدر عشان نشيل اي بواقي متعلقع و بعدين ننقعها شويه في مايه و ملح و خل
بعدين نحط قدر على النار كل التوابل و البهارات اللي زكرنهاها و مايه حاره الى ان تغلي بعدين نغطس البطاطس
نتركها نص ساعه و بعدين نرفعها من على النار و نحتفظ بماء الغلي (محدش يرميه)
نقشرالبطاطس
و بعدين عجنت البطاطس في الخلاط عشان تكون مهروسه كويس مش بحب فيها قطع كبيره
و اثناء الهرس في الخلاط اضفت معاها 4 معالق من ماء السلق بتعطي نكهه خطييره
بعد ما هرسناها نحط كميه من البطاطس في زبدية شوربه مدهونه زيت بسيط عشان البطاطس ما تلزقش
و بعدين نقلبها في صينية فرن انا استخدمت بايركس
بعدين نحضر الصلصه البيضاء اللي نحطها على البطاطس
( علبه صغيره كريمة خفق , زبده , نص فص ثوم مهروس , ملح , فلفل اسود , بابريكا اهم شيء) وانا اضفت شوية قشطه
نضع قليل من الزبده في قدر على النار الى ان تسيح و نضيف الثوم و نقلب سريعا بدون ان يحمر لونه و بعدين نضيف
كريمة الخفق و القشطه و نتركه الى ان يغلي شويه
و نضيف الملح و الفلفل و البابريكا و نتركه على جنب
بعدين نرجع للبطاطس و نعمل فيها حفره صغيره من النص زي كدا بدون ما توصل لاخر البطاطس
و بعدين نضع الصلصلصه البيضاء و نرش شوية جبنه اي نوع موزريلا او اي نوع تحبوه و نرش بابريكا شويه
و ندخل البطاطس الفرن بس تتحمر شويه و تتماسك الصلصه و نخرجها وهنا بعد ما خرجناها
و ناخد بالنا لما نيجي نشيل البطاطس لطبق التقديم نشيلها بااده كبيره زي اللي نشيل بيها المكرونه عشان ما تبوظش منا
يتـــــــــبع