المنتدى النجمة الذهبية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

3 مشترك

    ستيك تشيليز الخطير

    ابو المعتصم
    ابو المعتصم
    Admin


    ذكر
    عدد الرسائل : 318
    العمر : 31
    أين تعيش : فلسطين غزة
    العمل/الترفيه : طالب
    المزاج : كلاسيكي
    نقاط : 70386
    تاريخ التسجيل : 17/01/2009

    ستيك تشيليز الخطير Empty ستيك تشيليز الخطير

    مُساهمة من طرف ابو المعتصم الجمعة مارس 27, 2009 11:42 pm

    بسم الله و به نستعين

    اول حاجه البطاطس المهرووسه على طريقة ريريتا

    المقادير

    4 حبات بطاطس متوسطة الحجم
    زبده

    البهارات المستخدمه ( فلفل اسود , ملح , زعتر بري , شطه سائله , مكعب ماجي)

    الطريقه

    اول حاجه نجيب البطاطس و نغسلها كويس جدا و ننظفها بفرشة الخضروات على اج ما نقدر عشان نشيل اي بواقي متعلقع و بعدين ننقعها شويه في مايه و ملح و خل

    بعدين نحط قدر على النار كل التوابل و البهارات اللي زكرنهاها و مايه حاره الى ان تغلي بعدين نغطس البطاطس

    نتركها نص ساعه و بعدين نرفعها من على النار و نحتفظ بماء الغلي (محدش يرميه)

    نقشرالبطاطس

    ستيك تشيليز الخطير 389369326

    و بعدين عجنت البطاطس في الخلاط عشان تكون مهروسه كويس مش بحب فيها قطع كبيره
    و اثناء الهرس في الخلاط اضفت معاها 4 معالق من ماء السلق بتعطي نكهه خطييره

    ستيك تشيليز الخطير 784928777

    بعد ما هرسناها نحط كميه من البطاطس في زبدية شوربه مدهونه زيت بسيط عشان البطاطس ما تلزقش
    و بعدين نقلبها في صينية فرن انا استخدمت بايركس

    ستيك تشيليز الخطير 912666201

    بعدين نحضر الصلصه البيضاء اللي نحطها على البطاطس
    ( علبه صغيره كريمة خفق , زبده , نص فص ثوم مهروس , ملح , فلفل اسود , بابريكا اهم شيء) وانا اضفت شوية قشطه

    ستيك تشيليز الخطير 462873175

    نضع قليل من الزبده في قدر على النار الى ان تسيح و نضيف الثوم و نقلب سريعا بدون ان يحمر لونه و بعدين نضيف
    كريمة الخفق و القشطه و نتركه الى ان يغلي شويه

    ستيك تشيليز الخطير 540806732

    و نضيف الملح و الفلفل و البابريكا و نتركه على جنب

    بعدين نرجع للبطاطس و نعمل فيها حفره صغيره من النص زي كدا بدون ما توصل لاخر البطاطس
    ستيك تشيليز الخطير 893061901


    و بعدين نضع الصلصلصه البيضاء و نرش شوية جبنه اي نوع موزريلا او اي نوع تحبوه و نرش بابريكا شويه

    ستيك تشيليز الخطير 784102582

    و ندخل البطاطس الفرن بس تتحمر شويه و تتماسك الصلصه و نخرجها وهنا بعد ما خرجناها


    ستيك تشيليز الخطير 744447226

    و ناخد بالنا لما نيجي نشيل البطاطس لطبق التقديم نشيلها بااده كبيره زي اللي نشيل بيها المكرونه عشان ما تبوظش منا

    يتـــــــــبع
    ابو المعتصم
    ابو المعتصم
    Admin


    ذكر
    عدد الرسائل : 318
    العمر : 31
    أين تعيش : فلسطين غزة
    العمل/الترفيه : طالب
    المزاج : كلاسيكي
    نقاط : 70386
    تاريخ التسجيل : 17/01/2009

    ستيك تشيليز الخطير Empty رد: ستيك تشيليز الخطير

    مُساهمة من طرف ابو المعتصم الجمعة مارس 27, 2009 11:43 pm

    نيجي للمهم الاستيك الراااائع
    المقادير : شريحتين استيك ريب اي و سكون بحجم الكف انا شريتها سمكها صابعين زي ما ريريتا كاتبه بس طلعت سميكه و اخدوت وقت في السوى فأعتقد اصبع و نص كفايه سمك

    تتبيلة الاستيك
    3 حبات ثوم مهروس ناعم
    2 معلقه خل اسود
    ملح
    فلفل اسود
    نص فنجان شاي عصير ليمون
    صوص دس الرمان
    صلصة الاستيك
    زعتر بري مجفف
    اكليل الجبل الطارزج ( روزميري ) يفرم و ويوضع مع المكونات : استغنيت عنه لاني ما لقيتوش وقتها

    نخلط المكونات و ننقع الاستيك في التتبيله طول الليل
    ستيك تشيليز الخطير 528660344

    و عملت حركه تانيه خطيره من ريريتا
    في اليوم اللي نقعت فيه الاستيك
    سيحت على النار زبده بسيطه و قلبت معاها بسرعه شويه ثوم بدون ما يحمر و حطيت زعتر بري و قلبت كله بسرعه و حطيته في قوالب ثلج على عدد الاستيك و حطيته في الفريزر و قبل ما اسوي الاستيك على طول خرجته من الفريزي عشان يفك شويه و بعد ما يستوي الاستيك نحط عليه قوالب الزبده عشان تسيح و تعطي طعم يجنن
    بس اختاروا اشكال قوالب حلوه لان الشكل اللي عندي وقتها ما كانش اوي و دا صورته بعد ما خرجته من الفريزر


    ستيك تشيليز الخطير 702789001


    نيجي لليوم التاني نطلع الاستيك من الثلاجه

    و نحضر الشوايه و نحط عليها زيت بسيط

    ستيك تشيليز الخطير 917262118

    و نبدأ في شوي الاستيك مع التقليب المستمر و ندهنه بالخليط اللي كان منقوع فيه عشان ما ينشفش

    ستيك تشيليز الخطير 117704869


    نيجي للتقديم

    انا قدمت الاستيك مع البطاطس المهروسه و بطاطس محمره في تقديم ودي صوره
    ستيك تشيليز الخطير 261339741

    ودي صوره اقرب
    ستيك تشيليز الخطير 705714194
    ...cool Girl...
    ...cool Girl...
    مشرفه
    مشرفه


    عدد الرسائل : 13
    نقاط : 68149
    تاريخ التسجيل : 11/05/2009

    ستيك تشيليز الخطير Empty رد: ستيك تشيليز الخطير

    مُساهمة من طرف ...cool Girl... الثلاثاء مايو 12, 2009 4:59 am

    يسلموووو
    ملكة الأحزان
    ملكة الأحزان
    مشرفه
    مشرفه


    انثى
    عدد الرسائل : 954
    العمل/الترفيه : طالبة
    نقاط : 69167
    تاريخ التسجيل : 16/05/2009

    ستيك تشيليز الخطير Empty رد: ستيك تشيليز الخطير

    مُساهمة من طرف ملكة الأحزان الثلاثاء مايو 26, 2009 12:14 pm

    شكرا لك عالطبخة

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 11:41 pm